Historik:


Året 2009 så startade Anders Allinggård företaget HogstaBuss. Anders har kört färdtjänst och beställningsresor genom Taxi Motala/Vadstena i flera år. Och när chansen kom att köpa en buss och köra i egen regi så tog Anders den. Så nu har vi satsat på en ny fin buss, som fortfarande är ansluten till Taxi Motala/Vadstena. Bussen kör till stora delar skolresor.


HogstaBuss började i november 2016 att köra mat inom Motala kommun. HogstaBuss har köpt in 3st lätta lastbilar för det ändamålet och även en tyngre lastbil. Samtidigt gick åkeriet över till att tanka den miljöklassade bränslet HVO för att värna om miljön.

I maj 2017 så började även HogstaBuss att köra styckegods åt DHL i Motala. HogstaBuss & Godstransporter AB har även ett kollektivavtal med transportarbetateförbundet.


Året 2018 ombildades HogstaBuss och blev till ett aktiebolag och bytte även namn till HogstaBuss & Godstransporter AB. Med budskap om vad vi gör. Vi börjar med med flytt transporter.


Året 2019 firar företaget 10 år, 8 februari var jag och hämtade en ny lastbil,en MB Atego 1223 euro 6, så vi kan köra i alla storstäder .Lastbilen är utrustad med skåp och bg-lyft med rullstopp.Chaufförer:


Busschaufförerna på HogstaBuss & Godstransporter AB är lugna och säkra förare och även utbildade i första hjälpen, hjärt-lungräddning & brandsläckning. De har även en stor vana av att köra färdtjänst.


Lastbilschaufförerna på HogstaBuss & Godstransporter AB kör lugnt och säkert med tanken på lasten & miljön.


Företaget innehar F-skattebevis

© 2014 HogstaBuss All Rights Reserved