Historik:


Året 2009 så startade Anders Allinggård företaget HogstaBuss. Anders har kört färdtjänst och beställningsresor genom Taxi Motala/Vadstena i flera år. Och när chansen kom att köpa en buss och köra i egen regi så tog Anders den. Så nu har vi satsat på en ny fin buss, som fortfarande är ansluten till Taxi Motala/Vadstena. Bussen kör bara samhällsbetalda körningar för Östgötatrafikens räkning. Samtidigt gick åkeriet över till att tanka den miljöklassade bränslet HVO för att värna om miljön.

I maj 2017 så började även HogstaBuss att köra styckegods åt DHL i Motala. HogstaBuss & Godstransporter AB har även ett kollektivavtal med transportarbetateförbundet.


Året 2018 ombildades HogstaBuss och blev till ett aktiebolag och bytte även namn till HogstaBuss & Godstransporter AB. Med budskap om vad vi gör. Vi börjar med med flytt transporter.


Året 2019 firar företaget 10 år, 8 februari var jag och hämtade en ny lastbil,en MB Atego 1223 euro 6, så vi kan köra i alla storstäder. Lastbilen är utrustad med skåp på ca 45 kubik och bg-lyft med rullstopp. Det är en perfekt bil att köra möbler och andra ömtåligt gods med.
Chaufförer:


Busschaufförerna på HogstaBuss & Godstransporter AB är lugna och säkra förare och även utbildade i första hjälpen, hjärt-lungräddning & brandsläckning. De har även en stor vana av att köra färdtjänst.


Lastbilschaufförerna på HogstaBuss & Godstransporter AB kör lugnt och säkert med tanken på lasten & miljön.


Företaget innehar F-skattebevis

© 2014 HogstaBuss All Rights Reserved